Interni akt o varovanju podatkov in uporabi spletne strani in/ali spletne trgovine Osti Jarej Bron, Tina Kvasnik s.p.

Pred uporabo spletne trgovine morate pazljivo prebrati navedene splošne pogoje. Z uporabo te spletne trgovine se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da le-te ne uporabljate.
Spletna trgovina ostijarej.com je sestavljena v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVOP-1, ZVOP-2, ZPT-1B in GDPR).
Spletno trgovino ostijarej.com (v nadaljevanju “trgovina”) upravlja podjetje Osti Jarej Bron,
Tina Kvasnik s.p.

Osnovni podatki
Osti Jarej Bron, Tina Kvasnik s.p.
Cesta svobode 16, SI-4240 Radovljica
Telefon: +386 40 217 191
E-mail: info@ostijarej.com

Davčna št.: 84482087
Davčni zavezanec: NE
Matična številka: 7168411000
TRR: SI56 0312 7100 0858 454 SKB d.d.

Zasebnost
Osti Jarej Bron, Tina Kvasnik s.p. jamči, da osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. Za vprašanja, povezana s to Politiko zasebnosti, se obrni na pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov. V podjetju Osti Jarej Bron, Tina Kvasnik s.p. je pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov ga. Tina Kvasnik, Tel: 040 353811, e-mail: info@ostijarej.com ali klikni na povezavo: Politika zasebnosti

Pogoji naročanja
Osti Jarej Bron,  Tina Kvasnik s.p. preko “trgovine” sprejeta naročila obravnava kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo nepotrjeno. Po prejemu obvestila, da je naročilo nepotrjeno, preklic naročila ni možen.
Naročila spremljamo preko spletnega vmesnika.

Postopek naročanja
1. Naročilo je prejeto: Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo prejeto, vendar še nepotrjeno.
2. Naročilo potrjeno: Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali mu pošlje e-pošto. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
3. Blago odposlano: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Načini dostave, dobavni roki
Dostavo naročenega blaga opravlja DPD d.o.o. paketna, vendar si pridržujemo pravico izbrati drugo dostavno službo, če bomo s tem naročilo lahko izpolnili bolj učinkovito. V nobenem primeru spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. Za vse pošiljke velja dostava po veljavnem ceniku DPD d.o.o. paketne dostave.
Naročila, oddana do 12:00 ure vsak delavnik praviloma oddamo že isti dan, najkasneje pa v naslednjih dveh delovnih dneh. V primeru, da to ni mogoče, stranko obvestimo po telefonu (če je na voljo) ali po e-pošti.

Osebni prevzem
Naročene artikle lahko osebno prevzamete na naslovu Cesta svobode 16, 4240 Radovljica. Za rezervacijo pokličite na št. +386 40 217 191.

Zavrnitev naročila
Osti Jarej Bron, Tina Kvasnik s.p. lahko v času do izdaje obvestila, da je naročilo v obdelavi, naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, naročilo zavrne.

Plačilni pogoji
Plačilo je možno z gotovino po prevzemu ali z nakazilom na račun podjetju Osti Jarej Bron, Tina Kvasnik s.p. (po predračunu / ponudbi).
Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Cene
Cene ne vsebujejo DDV, ker v skladu s 1. odstavkom 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1) Osti Jarej Bron, Tina Kvasnik s.p. ni zavezanec za DDV.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu V čakanju). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Garancija
Garancija je veljavna le ob predložitvi računa. Garancija se razveljavi ob neprimerni uporabi izdelka. V primeru mehanskih poškodb, ki niso nastale kot posledica neprimernega ravnanja s strani kupca, se reklamacije upoštevajo. Vse ostale potencialne nepravilnosti oz. reklamacije skrbno rešujemo skupaj v sodelovanju s kupcem, na za njega najboljši možni način in rešitev.

Pravica do vračila blaga
Če se stranka premisli, oziroma prejeti izdelki ne dosegajo njenih pričakovanj, ima pravico vrniti nepoškodovano blago v prvotnem stanju v roku 14 dni brez obrazložitve. Vendar pa je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.

Izdelki so ročno delo, zato si pridružujemo pravico do minimalnih naravnih razlik v barvi in izgledu izdelka, ki pa na vplivajo na kvaliteto, saj je vsak izdelek individualno pregledan, testiran in unikaten.

V primeru, da se s splošnimi pogoji ne strinjate, vas vljudno prosimo, da se ne poslužujete naročil preko spletne trgovine, ampak nas kontaktirate na zgoraj navedene kontakte.